Att anlita mig som doula

Vad ingår i ett doulauppdrag?

– En första träff är gratis. Syftet är att träffas och känna att personkemin stämmer samt att stämma av förväntningar och få information om att ha en doula. Det är först efter detta möte som du bestämmer dig för att anlita mig som doula. Detta möte sker ofta på en neutral plats som ett café – men det är den födande som bestämmer.

– 2 träffar innan förlossningen, dessa är ca 1 – 1,5 timme långa och sker oftast hemma hos den som ska föda. Vid dessa tillfällen går vi igenom önskemål och förväntningar. Vi börjar även titta på tekniker som man kan använda under förlossningen.

– Jour 2 veckor innan beräknat förlossningsdatum och fram tills barnet är fött. Under den här tiden finns jag tillgänglig via telefon och mail för frågor och stöttning. Jag reser inte bort utan finns på hemmaplan.

– Närvaro under förlossningen. Exakt när jag ansluter pratar vi om under de förberedande samtalen och bestäms när förlossningen startat. Vanligt är att jag åker till sjukhuset samtidigt som den födande och att vi träffas där. Jag stannar med er någon timme efter det att barnet är fött.

– En tid efter förlossningen träffas vi för att prata igenom förlossningen och känslor kring den.

– Om ni har andra önskemål kring upplägg går det att ordna men det kan innebära en ökad kostnad.

Vad kostar det?

De första uppdragen som jag tar för att bli ODIS-certifierad doula kommer vara till ett rabatterat pris och kostar mellan 3000 och 7000 kr.